De voordelen van een magazijn te huren:

Het huren van een magazijn in België is een geschikte oplossing voor een bedrijf in een ontwikkelingsfase. Of het nu gaat om een opslagruimte of een werkplaats te huren, deze oplossing is op verschillende niveaus voordelig.

Ten eerste kunt u hiermee eventuele opslagproblemen voor producten of goederen oplossen tegen een redelijke kostprijs.

Ten tweede biedt het u het voordeel dat u de opslagruimte kunt aanpassen aan de evolutie van de activiteit van uw bedrijf. Bij een daling van het aantal bestellingen kunt u bijvoorbeeld het contract opzeggen en een nieuwe opslagruimte of werkplaats huren dat beter geschikt is.

Bovendien vermijdt de huur van een opslagplaats directe functioneringskosten: water, elektriciteit, gas, onderhoud van de uitrusting, afhandelingskosten, enz. Het is dus zowel een praktische als een economisch-voordelige oplossing op korte termijn.

Een magazijn kopen, een meer rendabele optie op lange termijn

Hoewel huur onmisbare voordelen biedt in termen van flexibiliteit en kostenbesparing, is dit niet altijd geschikt voor volwassen bedrijven met regelmatige opslagbehoeften. Een magazijn kopen biedt dan meer stabiliteit dan een te huren (geen risico van huurprijsherziening of beëindiging van het huurcontract door de verhuurder).

Bovendien heeft een bedrijf dat eigenaar is van haar magazijn meer speelruimte om het magazijn aan te passen volgens de evolutie van haar activiteit en haar nood aan opslagruimte.

In geval van een productiedaling kunt u de ruimte die u niet nodig hebt, verhuren aan andere bedrijven en zo maandelijkse huurinkomsten genereren. En net als alle bedrijfsgebouwen is een magazijn een onroerend goed waarvan de waarde in de loop der tijd toeneemt.

Allten: uw onmisbare bondgenoot om snel een magazijn in België te vinden!

Bent u op zoek naar een magazijn om te huren in België? Onze vastgoedmakelaars die gespecialiseerd zijn in bedrijfsvastgoed, stellen hun expertise en perfecte kennis van deze sector tot uw beschikking, om u te helpen de beste aanbiedingen te vinden!

Dankzij ons uitgebreid professioneel netwerk brengen we u in contact met de partners die het best aan uw behoeften voldoen. Of u nu een magazijn wilt kopen, huren of verkopen, Allten biedt u een kant-en-klare service om de transactie snel en onder de beste voorwaarden af te ronden.

Tips bij de keuze van een magazijn

Hierbij enkele praktische tips om een magazijn te kiezen:

  • Identificeer uw behoeften en bepaal uw zoekstrategie;
  • Selecteer het geografisch zoekgebied;
  • Stel uw lastenboek op: budget, technische kenmerken (oppervlakte, hoogte, elektrisch vermogen, toegang voor vrachtwagens, verwarming, airconditioning), limietdatum enz.
  • Kies voor een magazijn met bijbehorende kantoren die te huur staan. Deze oplossing geeft u de mogelijkheid om over meerdere kantoren te beschikken voor het personeel dat verantwoordelijk is voor het beheer van de voorraad en administratieve taken.

Conclusie

Kortom, het huren van een magazijn biedt verschillende voordelen op korte termijn. Kopen daarentegen is op lange termijn voordeliger. Of u nu kiest om te huren of te kopen hangt voornamelijk af van de omvang, activiteit en evolutie van uw bedrijf.

Vergeet niet dat professionele hulp essentieel is bij het huren of verkopen van een magazijn in België. De adviseurs van Allten, specialisten in bedrijfsvastgoed, staan klaar om u te helpen bij uw project!

Magazijn te huur of te koop | Allten, makelaar voor bedrijfsvastgoed

Bent u op zoek naar een magazijn om te huren of te kopen voor uw bedrijf?

Allten is een professioneel bedrijfsvastgoed kantoor met de missie om het ideale magazijn voor uw bedrijf te vinden.

Vind een magazijn